Reserveratrol: Voedingssupplement tegen vele kwalen en middel tegen Corona?

Sinds de uitzending van Jinek met Dr. Peter van der Voort van 1 mei 2020 is er een ware stormloop op het voedingssupplement resveratrol. Dr. Peter van der Voort, Hoofd I.C. Arts, meldde daar namelijk dat resveratrol supplement mogelijk bescherming biedt tegen de ernstige ziekteverschijnselen van het coronavirus.

Hij vertelde dat hij vermoedt dat mensen met corona die resveratrol gebruiken niet op de intensive care terechtkomen. Daarvoor baseert hij zich op harde feiten. Het wachten is nu nog op wetenschappelijk onderzoek waarmee de positieve werking van resveratrol supplement bewezen zal worden.

Wat is Resveratrol?

Resveratrol is een voedingssupplement, een krachtige antioxidant die van nature voorkomt in de schillen van druiven, bepaalde bessen en in bepaalde planten, zoals de Japanse Duizendknoop.

De functie van resveratrol is het bieden van bescherming tegen verschillende omgevingsinvloeden. Daar kunnen wij natuurlijk allemaal ons voordeel mee doen.

Waarvoor wordt Resveratrol supplement gebruikt?

Resveratrol is een krachtig voedingssupplement dat op diverse fronten ingezet kan worden.

Een lijst van de meest voorkomende resultaten van resveratrol supplement:

 • Positief effect op het bloed:Bescherming van organen;
  • Snelle afname van een teveel aan leptine, bijvoorbeeld veroorzaakt door het Coronavirus;
  • Bloeddrukverlagend;
  • Cholesterolverlagend;
  • Betere doorbloeding, dus geen koude handen en voeten meer;
  • Bloedverdunnend.
 • Anti-diabetes;
 • Sneller herstel na ziektes;
 • Weerstand verhogend: een echte immuun booster;
 • Ontstekingsremmer;
 • Collageen verhogend, dus goed tegen rimpels;
 • Tegen virussen;
 • Verbetering van het gezichtsvermogen, waaronder staar;
 • Vertragen van Alzheimer;
Resveratrol

Wat doet Resveratrol tegen het Coronavirus?

Kortgezegd, het bestrijdt de ergste symptomen van corona. Dr. Peter van der Voort, Hoofd I.C. van het UMCG (Universitair Medisch Centrum Groningen) vertelde bij Jinek dat één van de symptomen van Corona een toename van het stofje leptine in het bloed is. Leptine is een eiwit dat in buikvet wordt aangemaakt.

Veel I.C. patiënten leden aan overgewicht, concludeerde de arts. Nader onderzoek wees uit dat de patiënten met overgewicht die aan corona leden in verhouding meer leptine in hun bloed hadden dan vergelijkbare personen die niet aan corona leden.

Daaruit concludeerde hij dat het corona virus de veroorzaker van het verhoogde leptine-gehalte was en dat deze stof nog wel eens te maken kon hebben met de ernstige ziekteverschijnselen die sommige corona-patiënten hebben.


Resveratrol tegen de ergste coronaverschijnselen

Zou het zo eenvoudig zijn? Moet dr. Peter van der Voort zich af hebben gevraagd. Een te hoog leptine-gehalte in het bloed kan namelijk gemakkelijk en effectief worden bestreden met het voedingssupplement resveratrol, dat online, of bij apotheek en drogist vrij verkrijgbaar is.

Geen medicijn, wel verlichting van de ergste coronaklachten

Het is dus niet zo dat resveratrol corona bestrijdt, maar er wordt wel verondersteld dat dit supplement ons behoedt voor een ernstig ziekteverloop en opname op de Intensive Care. Dat lijkt ons in elk geval zeker een stap in de goede richting.

Wanneer neem ik Resveratrol bij Corona?

Dr. Peter van der Voort vertelde dat men er waarschijnlijk goed aan doet om te beginnen met resveratrol zodra er een vermoeden van corona besmetting bestaat.

Wij adviseren u om te starten met resveratrol als u na het lezen van de lijst van meest voorkomende resultaten, die hierboven staat, meent dat u bij dit supplement gebaat bent.

Resveratrol geeft u weer energie

Door resveratrol te gebruiken zullen de mitochondriën optimaal functioneren. Mitochondriën zijn als het ware de energiecentrales die in bijna al uw cellen zitten. Zij zorgen voor een optimale werking van de cellen, door voeding om te zetten in energie.

Energie die noodzakelijk is voor alle lichaamsfuncties zoals denken, bewegen en groeien. Een tekort aan Mitochondriën kan tot zeer ernstige klachten leiden, die door het gebruik van resveratrol weer kunnen verdwijnen.

Let op: de puurheid van resveratrol is erg belangrijk voor het beste resultaat. Bij ons kunt u kiezen uit 99% puur, met een gewicht van maar liefst 500mg per capsule, of een voordeligere versie van 25mg, waaraan bijproducten zijn toegevoegd.