Wat is Nicotinamide Mononucleotide?

Nicotinamide-mononucleotide, afgekort als NMN, heeft de volgende namen:

β-NMN, BETA-Nicotinamide Mononucleotide;

BETA-NMN; BETA-NICOTINAMIDE MONONUCLEOTIDE;

BETA-NICOTINAMIDE RIBOSE MONOPHOSPHATE;

NICOTINAMIDE-1-IUM-1-BETA-D-RIBOFURANOSIDE NICOTINAMIDE RIBOTIDE;

NICOTINAMIDE MONONUCLEOTIDE

NMN komt voor in verschillende organismen, waaronder mensen, het is een verbinding die essentieel is voor het behoud van lichaamsfuncties. NMN wordt hergebruikt nadat het door het lichaam is gemetaboliseerd. Vitamine B3 in voedsel kan ook NMN synthetiseren.

Voordat we nicotinamide-mononucleotide kunnen begrijpen, moeten we weten wat het is. Nicotinamide-mononucleotide (NMN) is een essentiële voorloper van NAD + is een cruciaal middel voor celherstel bij mensen. Wanneer mensen babies of jonge kinderen zijn, is de groei en ontwikkeling extreem snel en met het ouder worden zal de menselijke lichaamsfunctie geleidelijk afnemen. In het proces van veroudering van menselijke cellen zal de hoeveelheid NAD + door metabolisme en het lichaam zelf veel lager zijn dan in het verleden.

Nicotinamide-mononucleotide is een essentieel onderdeel van de menselijke verjonging. Wetenschappers over de hele wereld hebben ontdekt dat nicotinamide-mononucleotide een bepaald effect heeft op
veroudering. In diepgaand onderzoek is de sleutel tot nicotinamide-mononucleotide, dat het de voorloper is van NAD +, die tot NAD + zal transformeren, hiermee de cel herstelfactor in menselijke cellen zal aanvullen, tegen het verouderingsproces en de mogelijkheid heeft op herstel van de cel. Hiermee heeft nicotinamide-mononucleotide de mogelijkheid tot een levensverlengende functie.

Nicotinamide-mononucleotide komt van nature voor in elke cel van ons lichaam en is een belangrijk onderdeel van de zelfreparatie van het lichaam. Het is een metaboliet voor het in stand houden van de normale biosynthese van NAD +, deze stof kan de fysiologie reguleren tijdens de circulatie van het lichaam en bij specifieke pathologie. Het speelt een vitale rol in de celfunctie.

Het Werkingsmechanisme van nicotinamide-mononucleotide

Nicotinamide-mononucleotide wordt omgezet in een “nicotinamide-adenine-dinucleotide (NAD)” -stof die essentieel is voor het energiemetabolisme in het lichaam. In een muizenexperiment werd bevestigd dat nicotinamide-mononucleotide een gen genaamd acetylase in het lichaam zou kunnen activeren, waardoor effecten zoals verlenging van de levensduur en behandeling van diabetes zouden worden uitgeoefend.


NMN werd officieel erkend als ‘s werelds eerste natuurlijke stof, bevestigd door rigoureuze wetenschappelijke experimenten om veroudering effectief om te keren en te vertragen en het leven te verlengen.

NMN NAD Pathway

Het aanbod van NAD + zal niet stagneren – het zal blijven worden verbruikt en bijgevuld, de hele NAD + pool draait 2 tot 4 keer per dag.
Deze cyclus verloopt via herstelroutes, waarbij het enzym Nampt NAM katalyseert tot NMN en vervolgens omzet in NAD +. Nampt is de stap die de snelheidslimiet in dit proces.

Nicotinamide Mononucleotide VS. Nicotinamide Riboside

Tegenwoordig is de wereld rijk aan verschillende onderzoeken met NR en de werking op het menselijk lichaam. In theory is het resultaat van NR beter dan NMN. Studies hebben echter aangetoond dat NR pas later begint te werken in het menselijk lichaam, als de stap tot NMN is gemaakt. De sleutel is dat zowel NR als NMN voorlopers zijn van NAD +, terwijl Nicotinamide Riboside (NR) een voorloper is van NMN en NAD +, dus NR moet eerst veranderen in NMN. Het duurt even voordat NAD +. Vergeleken met het directe effect van NMN is de 15 minuten NR een grote kloof.

Uit het bovenstaande cyclus diagram blijkt dat NAMPT een cruciale factor is die de vorming van NMN beperkt. Naarmate de leeftijd toeneemt, wil het menselijk lichaam jonger zijn, maar de enzymactiviteit van NAMPT neemt af wanneer energie en voedingsstoffen worden geleverd. Als de cyclus van NAM wordt verkleind, wordt de voorraad en productie van NAD + uiteraard verminderd.

NR kan worden omgezet in NMN of NAM, afhankelijk van de rol van het Nrk1-enzym om te bepalen welke stof van dezelfde kwaliteit NR meer zal produceren. Als het wordt omgezet in NAM, wordt het ook beperkt door het NAMPT-enzym. Vergeleken met de directe actie van NMN om NAD + te genereren, is het effect van een gelijke hoeveelheid NR duidelijk sterk verzwakt. Wat daarintegen niet het geval is bij NMN.

Waarom geen NAD + innemen?

NAD + kan door orale toediening niet rechtstreeks in de cellen worden opgenomen vanwege het buitensporige molecuulgewicht. Het supplement van NAD + wordt alleen bereikt door een NAD + -precursor met een klein molecuulgewicht in te nemen.


NMN kan echter worden gemaakt in een verscheidenheid aan producten, die vanwege de oplosbare aard: capsules, tabletten of zelfs korrels. De oplosbaarheid van NMN in water is 35 mg / ml.
In die zin is NMN veel beter dan NAD + en directer dan nicotinamide-riboside.

Voordelen van Nicotinamide Mononucleotide

Een aantal positieve effecten van NMN zijn:

 anti-oxidatie
 Vertraging van fysiologische achteruitgang
 DNA-reparatie
 Ondersteuning van neuro protectieve effecten
 Verbetering van de hartfunctie en bescherming van het hart Verbetering van de status van Alzheimerpatiënten

Het meest onderscheidende kenmerk van NMN is dat het veroudering kan omkeren en de levensduur kan verlengen.

Bijwerkingen van Nicotinamide Mononucleotide

Omdat NMN momenteel alleen dierproeven uitvoert, zijn er nog geen grootschalige proeven op mensen begonnen, dus de te bepalen bijwerkingen zijn nog onduidelijk. Volgens het werkingsmechanisme van NMN kan echter worden afgeleid dat kankerpatiënten het zo gedoseerd mogelijk, of niet moeten innemen. Omdat NMN-transformatie de productie van NAD + bevordert, terwijl kankercellen zich aanpassen aan langzamere fysiologische activiteiten, kan de toename van het metabolisme bij bepaalde kankercellen versnellen.

Bij gebruik van nicotinamide-nucleosidesupplementen zoals NMN, “kan” de trainingsprestatie worden beïnvloed. Bij muizen vertoonden muizen die waren geïnjecteerd met NAD + -supplementen significant minder prestatie dan hun controlegroep.